niet inschrijven
Home    |   Nieuws    |   Contact   

Amandelen zijn niet zomaar een tussendoortje


We kunnen ze zien als een volwaardige maaltijd, gemakkelijk te combineren met andere ingredienten. De amandel staat symbool voor vruchtbaarheid. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat vitamine E een gunstige invloed heeft op de vruchtbaarheid en seksuele potentie. Vitamine E beschermt onze cellen tegen vrije radicalen. Een vrije radicaal is een molecuul met een nog ongebruikte bindingsmogelijkheid. Die ongebruikte bindingsmogelijkheden kun je zien als een soort haken die zich graag ergens aan vastgrijpen. Ze beschadigen andere moleculen doordat ze er met hun haken elektronen uit los trekken en veroorzaken zo vroegtijdige veroudering 

Door het hoge gehalte aan magnesium zijn amandelen zeer geschikt voor sporters die een hogere magnesiumbehoefte hebben. Amandelen zijn goed bij diverse spijsverteringsstoornissen. Amandelen zijn bijzonder geschikt voor leverpatiënten: amandelvet is lichter verteerbaar dan andere vetten. Baby’s kunnen voor hun tweede jaar geen vast voedsel verteren; als ze om de een of andere reden geen moedermelk kunnen krijgen, kan men als volgt te werk gaan. Het amandeleiwit wordt in 90% van de gevallen beter opgenomen dan koemelkeiwit. Amandelmelk is eveneens een prachtige vervanging voor de ook wel bekritiseerde sojamelk. Het kan bijdragen tot de genezing van dauwworm, maag- en darmstoornissen. Het malen van amandelen verhoogt de opneembaarheid. Amandelmeel is glutenvrij. Amandelen hebben een typische smaak (zacht en ietwat olieachtig). Hun voedingswaarde is nauwelijks te overschatten. Ze zijn rijk aan vitamines (vooral die uit het vitamine B-complex zoal B12) en mineralen (zink, magnesium, fosfor en ijzer) en bevatten bovendien veel proteïnen. Eén ons amandelen verstrekt 37 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde van vitamine E in de vorm van: D-Alpha- tocoferol. Feitelijk zijn amandelen de beste voedingsbron van alpha- tocoferol, de vorm van vitamine E die het gemakkelijkst door het lichaam wordt geabsorbeerd en wordt gebruikt. Amandelen, rijk aan; onverzadigde vetten, hoogwaardige eiwitten, vitamines en mineralen. Geneeskrachtig, goed voor hart- en vaatziekten, diabetes, en ontstekingsremmend. Ook wel hersenvoedsel genoemd. Met een hoog gehalte lecithine, inositol, magnesium, ATP, adenosine-trifosfaat, o.a. goed voor patiënten lijdend aan de ziekte van Parkinson of de ziekte van Alzheimer.

Een amandel wordt vaak gezien als een noot maar is eigenlijk een pit. De amandel behoort plantkundig tot de rozenfamilie die in 3 subfamilies is verdeeld waarvan de leden onderling nauw verwant zijn. De amandel is lid van de pruim subfamilie samen met de pruim, abrikoos, kers, perzik en nectarine.

Wellness | Spa | Hotel | Thermen | Kuuroord | Sauna | Beauty | Massage | Welness | Wellnes | Weekend | Nederland | Arrangement | Center | Centrum | Aanbieding | Beautyfarm
© PHPape 2018