niet inschrijven
Home    |   Nieuws    |   Contact   

Framboos is ongekend gezond


Frambozen zijn enorm gezond. De vruchtjes bevatten veel meer gezonde stoffen dan bijvoorbeeld tomaten, kiwi’s en broccoli, die bij de meeste mensen veel beter bekend zijn als gezonde voedingsmiddelen. Wageningse wetenschappers hebben alle gezondheidsbevorderende eigenschappen van de framboos op een rijtje gezet. Zo blijkt de vrucht onder meer een geneeskrachtige stof te bevatten, die in die hoeveelheden tot nu toe in geen enkel ander voedingsmiddel is gevonden. Hoewel nog niet precies is vastgesteld wat deze stof voor effect heeft op het lichaam - aangenomen wordt wel dat hij ook verantwoordelijk is voor de geneeskrachtige werking van sommige Chinese kruiden - wordt veronderstelt dat de zogenaamde ellagitannines voor een goede doorbloeding zorgen. Een verbetering van de circulatie is in het belang van hart en bloedvaten.De framboosoos staat stijf van de vitamine C, draagt bij aan een gezonde huid, kan hooikoorts, eczeem en astma verlichten  Frambozen stimuleren de doorbloeding. Verder draagt de framboos bij aan een gezond seksleven, is libidoverhogend voor man en vrouw. Voor de zwangere vrouw zijn frambozen gezond vanwege het hoge foliumzuurgehalte. Frambozen bevatten naast de geneeskrachtige stof per gram ook tien keer meer beschermende anti-oxidanten dan tomaten, stellen de wetenschappers. De anti-oxidanten neutraliseren agressieve moleculen in het lichaam en voorkomen celbeschadiging.

Amandelen zijn niet zomaar een tussendoortje


We kunnen ze zien als een volwaardige maaltijd, gemakkelijk te combineren met andere ingredienten. De amandel staat symbool voor vruchtbaarheid. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat vitamine E een gunstige invloed heeft op de vruchtbaarheid en seksuele potentie. Vitamine E beschermt onze cellen tegen vrije radicalen. Een vrije radicaal is een molecuul met een nog ongebruikte bindingsmogelijkheid. Die ongebruikte bindingsmogelijkheden kun je zien als een soort haken die zich graag ergens aan vastgrijpen. Ze beschadigen andere moleculen doordat ze er met hun haken elektronen uit los trekken en veroorzaken zo vroegtijdige veroudering 

Door het hoge gehalte aan magnesium zijn amandelen zeer geschikt voor sporters die een hogere magnesiumbehoefte hebben. Amandelen zijn goed bij diverse spijsverteringsstoornissen. Amandelen zijn bijzonder geschikt voor leverpatiënten: amandelvet is lichter verteerbaar dan andere vetten. Baby’s kunnen voor hun tweede jaar geen vast voedsel verteren; als ze om de een of andere reden geen moedermelk kunnen krijgen, kan men als volgt te werk gaan. Het amandeleiwit wordt in 90% van de gevallen beter opgenomen dan koemelkeiwit. Amandelmelk is eveneens een prachtige vervanging voor de ook wel bekritiseerde sojamelk. Het kan bijdragen tot de genezing van dauwworm, maag- en darmstoornissen. Het malen van amandelen verhoogt de opneembaarheid. Amandelmeel is glutenvrij. Amandelen hebben een typische smaak (zacht en ietwat olieachtig). Hun voedingswaarde is nauwelijks te overschatten. Ze zijn rijk aan vitamines (vooral die uit het vitamine B-complex zoal B12) en mineralen (zink, magnesium, fosfor en ijzer) en bevatten bovendien veel proteïnen. Eén ons amandelen verstrekt 37 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde van vitamine E in de vorm van: D-Alpha- tocoferol. Feitelijk zijn amandelen de beste voedingsbron van alpha- tocoferol, de vorm van vitamine E die het gemakkelijkst door het lichaam wordt geabsorbeerd en wordt gebruikt. Amandelen, rijk aan; onverzadigde vetten, hoogwaardige eiwitten, vitamines en mineralen. Geneeskrachtig, goed voor hart- en vaatziekten, diabetes, en ontstekingsremmend. Ook wel hersenvoedsel genoemd. Met een hoog gehalte lecithine, inositol, magnesium, ATP, adenosine-trifosfaat, o.a. goed voor patiënten lijdend aan de ziekte van Parkinson of de ziekte van Alzheimer.

Een amandel wordt vaak gezien als een noot maar is eigenlijk een pit. De amandel behoort plantkundig tot de rozenfamilie die in 3 subfamilies is verdeeld waarvan de leden onderling nauw verwant zijn. De amandel is lid van de pruim subfamilie samen met de pruim, abrikoos, kers, perzik en nectarine.

Wellness | Spa | Hotel | Thermen | Kuuroord | Sauna | Beauty | Massage | Welness | Wellnes | Weekend | Nederland | Arrangement | Center | Centrum | Aanbieding | Beautyfarm
© PHPape 2018